Contact

Inleidende sessies evidence based werken

Op aanvraag verzorgen wij inleidende sessies rond evidence based werken. De sessies (1 of meerdere dagen) worden aangepast aan de deelnemers.

Een greep uit een programma

- Methodologische verdieping: De kennispiramide uitgelicht.

Theoretisch en praktisch wordt in de methodologische verdieping de basis gelegd voor het kunnen interpreteren en op waarde schatten van eerder gepubliceerd onderzoek of eerder gedane evaluaties. Aan de hand van de kennispiramide bespreken we de verschillende methodes van onderzoek, hun voor- en nadelen en hun waarde in het schatten van causale relaties.

- Hoe beleid opzetten zodat het geëvalueerd kan worden?

We staan stil bij enkele kleine belangrijke vuistregels die u als beleidsmaker in staat moeten stellen om het beleid zo uit te zetten dat het later goed geëvalueerd kan worden.

- De beleidscyclus

We bespreken de verschillende onderdelen van de beleidscyclus aan de hand van concrete voorbeelden. We gaan dieper in op beleidstheorieën als de basis voor het leren van effecten rond beleid.

- Waar moet u op letten bij de keuze van een onderzoeksontwerp?

Aan de hand van een concreet voorbeeld, bespreken we stap voor stap wat de consequenties zijn voor de interpretatie van het onderzoek bij bepaalde keuzes in een onderzoeksontwerp.

- Kritische bespreking van een academisch artikel.

Verdere informatie:

Kristof De Witte
University of Maastricht - Top Institute for Evidence Based Education Research
Tel: +31 (0)43 38 84 437- k.dewitte@maastrichtuniversity.nl

Share this page:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail